На центральному пляжі Чернігова спостерігається неприємний запах, є загибла риба

На центральному пляжі Чернігова спостерігається неприємний запах, є загибла риба

Укрінформ
На центральному пляжі Чернігова спостерігається неприємний запах, вода у Десні темна, місцями фіксують масовий замор риби.

Про це повідомив у Телеграмі в.о. міського голови Олександр Ломако, передає Укрінформ.

“Станом на 7-му ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах. В річці вода темного кольору. Місцями масовий замор риби, є загибла”, - написав Ломако.

За його словами, проводиться засідання оперативного штабу.

Рибу будуть збирати та вивозити на утилізацію. На місці працюють міські служби, екологи та ДСНС.

Ломако нагадав, що з минулого тижня відвідування пляжу заборонено. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. У місті посилено контроль за продажем усіх видів риби.

Працює станція аерації КП "Чернігівводоканал" в районі переправи.

В. о. міського голови також наголосив, що Чернігів не споживає воду з річок, а використовує воду зі свердловин, тому "загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає”.

Читайте також: Глава Міндовкілля: Вживаємо заходів, щоб забруднення з Сейму не дійшло до водозабору Києва

Як повідомлялося, наприкінці серпня Регіональний офіс водних ресурсів у Сумській області заявив про погіршення якісного стану води в річці Сейм, яка є лівою притокою Десни. Ішлося, зокрема, про забруднення води за течією Сейму, а також про замор риби в ньому.

У Державній екологічній інспекції пізніше поінформували, що перевищень хімічних або високотоксичних компонентів у Сеймі та Десні немає, натомість виявлене забруднення органічного характеру.

З метою локалізації органічного забруднення із Сейму фахівці розпочали на Десні роботи з абсорбції забруднювальних речовин, насичення води киснем й запуску активного мулу.

1 вересня в Міндовкіллі повідомили про сповільнення руху органічних речовин із Сейму завдяки розбавленню цих речовин водами Десни.

5 вересня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів поінформувало, що забруднювальні органічні речовини із річки Сейм уже дійшли до ділянки Десни в Чернігові, загрози питному водопостачанню немає.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-