В Україні через обстріли і техпорушення знеструмлені 538 населених пунктів - Міненерго

В Україні через обстріли і техпорушення знеструмлені 538 населених пунктів - Міненерго

Укрінформ
Станом на ранок 9 вересня через обстріли та технологічні порушення залишаються без електропостачання 538 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 17 328 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 538 населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж доби росіяни атакували енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Зокрема, на Донеччині через обстріли знеструмлювалася шахта, під землею залишалось 74 працівники. Усіх вивели на поверхню. На Дніпропетровщині та Харківщині відключалися підстанції, на Чернігівщині - повітряні лінії.

Читайте також: У понеділок запланований імпорт 12,7 тисячі МВт-год. електрики - Укренерго

За інформацією міністерства, станом на ранок 9 вересня внаслідок бойових дій залишаються без світла 127,8 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 8,1 тис. - на Сумщині, 112,5 тис. - на Харківщині, 2,3 тис. - на Чернігівщині.

У Херсоні знеструмлено понад 3,9 тис. споживачів, в області - понад 27 тис.

Як повідомлялося, обмежень споживання електроенергії у понеділок, 9 вересня, не прогнозується.

Фото ілюстративне: Укренерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-