Поліція та СБУ запобігли вбивству пенсіонерки у Вінниці

Поліція та СБУ запобігли вбивству пенсіонерки у Вінниці

Укрінформ
Поліція та Служба безпеки України запобігли вбивству 83-річної пенсіонерки у Вінниці. За інформацією слідства, це планувала зробити її доглядальниця, аби швидше отримати її квартиру.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, передає Укрінформ.

"Поліцейські отримали інформацію, що 47-річна вінничанка готується вчинити вбивство з корисливих мотивів. У ході досудового розслідування ці відомості знайшли своє підтвердження. Правоохоронці встановили, що у 2020 році зловмисниця уклала з пенсіонеркою, котра потребує систематичного стороннього догляду, договір довічного утримання", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, відповідно до цієї угоди, у разі смерті підопічної, у власність доглядальниці мала перейти квартира.

"Сама 83-річна жінка довіряла помічниці, та дійсно всіляко їй допомагала, увійшовши за ці роки повністю в довіру. Згодом фігурантка захотіла "пришвидшити процес" отримання житла й почала підшукувати медичну речовину, за допомогою якої людину можна позбавити життя", - поінформували у НПУ.

Зазначається, що вінничанку затримали 4 вересня, у день народження бабусі, на одній з вулиць облцентру одразу після передачі їй ампул з імітацією сильнодійного лікарського засобу.

У ході санкціонованих обшуків поліцейські вилучили медпрепарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів.

Читайте також: На Полтавщині чоловік кинув у натовп гранату - один загиблий, троє поранених

Жінка була затримана у процесуальному порядку. Слідчі вже повідомили їй про підозру, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень.

Заходи з викриття злочинних дій фігурантки проводили слідчі слідчого управління, оперативники Управління стратегічних розслідувань та УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Як повідомлялося, у Кривому Розі затримали чоловіка, який замовив вбивство коханця своєї дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-