На Полтавщині затримали російського диверсанта, який палив об’єкти Укрзалізниці

На Полтавщині затримали російського диверсанта, який палив об’єкти Укрзалізниці

Укрінформ
У Полтавській області правоохоронці викрили агента російських спецслужб, який готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Служба безпеки України.

Зловмисник є жителем Лубенського району. У поле зору російських спецслужб він потрапив, шукаючи легкого заробітку в телеграм-каналах.

Росіяни залучили фігуранта до співпраці дистанційно. Визначеною ціллю були релейні шафи на головних лініях залізничного сполучення регіону.

Щоб виконати вороже завдання, зловмисник відстежував локації потенційних цілей, після чого з бінокля спостерігав за ними й обирав зручний час для підпалу. Також він придбав допоміжні засоби: легкозаймисту суміш, захисні рукавиці, ніж і багатофункціональний молоток для зламування дверцят енергообладнання.

Підготувавшись таким чином, чоловік підпалив релейну шафу та відзняв загоряння на камеру свого телефона.

Встановлено, що фігурант планував продовжити серію підпалів. СБУ спільно з Національною поліцією затримали його під час проведення дорозвідки поблизу нової цілі. У затриманого вилучили мобільний телефон з доказами комунікації із загарбниками та знаряддя для вчинення підпалів.

Читайте також: СБУ затримала чотирьох осіб за підозрою в диверсіях на залізниці

Слідчі оголосили фігуранту підозру за ч. 2 ст. 113 та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України - диверсія, готування до диверсії, вчинене в умовах воєнного стану.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві затримали агента російської воєнної розвідки, який організовував онлайн-коригування ракетно-дронових ударів по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-