Нацполіція оголосила підозру в колабораціонізмі 11 мешканцям Запоріжжя

Нацполіція оголосила підозру в колабораціонізмі 11 мешканцям Запоріжжя

Укрінформ
Нацполіція України оголосила підозру у колабораційній діяльності 11 мешканцям Запорізької області.

Про це повідомив Департамент внутрішньої безпеки НПУ, передає Укрінформ.

"Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки зібрали доказову базу відносно мешканців тимчасово окупованого Мелітополя, що на Запоріжжі, які працюють на ворога. Так, вісім жінок і троє чоловіків влаштувалися до нелегітимного правоохоронного органу – головного управління "мвд" у Запорізькій області", - поінформували у ДВБ.

Зазначається, що 9 фігурантів працюють експертами, ще двоє – інспекторами-кінологами.

"Для того, щоб влаштуватися працювати у репресивний орган, любителі Росії навіть отримали паспорт РФ. Нині вони виконують злочинні накази, а дехто з них допомагає кремлівським злочинцям фальсифікувати докази проти громадян України", - додали у поліції.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора слідчі ГСУ СБУ заочно оголосили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої їм статті ККУ передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: На Полтавщині та Закарпатті ліквідували ботоферми, які працювали на спецслужби РФ

"Загалом із початку повномасштабного вторгнення Росії оперативники ДВБ встановили та оголосили про підозри більше ніж 1250 зрадникам і колаборантам. Після деокупації українських територій перебіжчиків буде покарано відповідно до закону", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, тернопільський суд засудив до 10 років ув'язнення колаборантку із Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-