Справа про «Пошту Херсона»: в Одесі винесли вирок Сальдо та його спільникам

Справа про «Пошту Херсона»: в Одесі винесли вирок Сальдо та його спільникам

Фото
Укрінформ
Одеський райсуд 10 вересня виніс вирок щодо створення у 2022 році фейкової «Пошти Херсона» так званому «губернатору» Херсонської області Володимиру Сальдо.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вирок також винесли його заступниці у сфері цифровізації та соціальної політики Катерині Губарєвій, колишньому директору Херсонської дирекції «Укрпошти» Віктору Фірману, очільниці фейкової «Пошти Криму» Олені Принь, співробітниці Кримської дирекції «Укрпошти» Тетяні Дубініній, експрацівниці Запорізької дирекції «Укрпошти» Інні Горлачовій, працівнику «Пошти Херсона» Сергію Міхнєву.

Обвинувачених визнали винними у розграбуванні та захопленні майна «Укрпошти» на території Херсонської області, що є пособництвом державі-агресору.

Володимира Сальдо, Катерину Губарєву та Віктора Фірмана визнали винними за статтями 111ч.1 та ч.2 ККУ (Пособництво державі-агресору та колабораційна діяльність). Сальдо отримав вирок у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, Губарєва та Фірман – 12 років.

Олену Принь, Тетяну Дубініну, Сергія Міхнєва та Інну Горлачову обвинувачували лише у пособництві державі-агресору. Вони отримали покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Фонд держмайна продав підприємство на Житомирщині, що належало колаборанту Сальдо

Сторона захисту обвинувачених повідомила, що подаватимуть апеляцію, бо справа розглядалася за процедурою «in absentia» (за відсутністю обвинувачуваного).

Володимира Сальдо, Сергія Міхнєва, Інну Горлачову, Олену Принь, Віктора Фірмана та Катерину Губарєву обвинувачували у створенні так званої «Пошти Херсона». Це поштовий оператор, створений Росією для обслуговування жителів тимчасово окупованих районів Херсонської області. «Пошту» створили за наказом «губернатора» Херсонщини Володимира Сальдо та його заступниці у сфері цифровізації та соціальної політики Катерини Губарєвої.

Очолив «Пошту Херсона» експрацівник «Укрпошти» Віктор Фірман.

Фейкову «Пошту Херсона» окупанти створили за аналогом так званої «Пошти Криму». «Допомагали» у створенні фейкової пошти очільниця «Пошти Криму» Олена Принь, співробітниця Кримської дирекції «Укрпошти» Тетяна Дубіна, експрацівниця Запорізькій дирекції «Укрпошти» Інна Горлачова. На «Пошті Херсона» працював Сергій Міхнєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-