Житло для переселенців: на Полтавщині задіють неуспадковані приміщення - є 100 будинків

Житло для переселенців: на Полтавщині задіють неуспадковані приміщення - є 100 будинків

Ексклюзив
Укрінформ
На Полтавщині житловий фонд, який не успадкували, використають для поселення вимушених переселенців.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

"У нас зараз понад 160 тисяч ВПО проживають в області. Понад 60 різних центрів для вимушених переселенців є в громадах. Ми спільно з громадами створюємо новий проєкт із забезпечення житлом наших переселенців. Є відумерла спадщина, яка не використовується. Коштом співфінансування громад та області така відумерла спадщина може ремонтуватись і надаватися як житло для внутрішньо переміщених осіб", - розповів очільник Полтавської ОВА.

Команда ОВА ініціювала використання приміщень, які не успадкували, для поселення ВПО. У громадах виявили понад 100 житлових будинків, що можуть бути віднесені до відумерлої спадщини. До комунальної власності тергромад області вже прийняли 32 об’єкти.

Пронін зазначив, що наразі внутрішньо переміщені особи можуть знайти прихисток на Полтавщині, серед доступних варіантів – місця тимчасового проживання. В області є 64 місця тимчасового проживання на базі державних, комунальних та приватних закладів і установ. Нині вільні для заселення 309 місць.

Читайте також: В ООН розробили платформу для українських біженців та переселенців

Завдяки співпраці з УВКБ ООН на Полтавщині ремонтують чотири об’єкти тимчасового проживання ВПО. Один із них – гуртожиток Решетилівського професійного аграрного ліцею, який прийняв нових мешканців. В оновленому приміщенні вже проживають понад 130 людей.

Комплексні ремонтні роботи у трьох гуртожитках на території Кременчуцької, Полтавської та Миргородської громад тривають. У планах – завершити їх до грудня 2024 року. Загалом у чотирьох закладах зможуть проживати 900 людей.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині за сприяння ООН відремонтували житло для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-