Побиття військового у Смілі: підозрюваного оголосили в розшук

Побиття військового у Смілі: підозрюваного оголосили в розшук

Укрінформ
У Черкаській області правоохоронці повідомили про підозру жителю міста Сміла, який 3 вересня 2024 року завдав тілесних ушкоджень військовослужбовцю, та оголосили його в розшук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зловмиснику інкримінують вимагання та хуліганство (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства, його оголошено в розшук.

Прокурори направили до суду клопотання про затримання підозрюваного і доставлення до суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час моніторингу мережі Інтернет за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації встановлено, що 3 вересня 2024 року у м. Сміла між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів. Під час цього конфлікту було нанесено тілесні ушкодження військовослужбовцю.

Військовослужбовця визнано потерпілим у кримінальному провадженні.

Читайте також: Побиття військового у Смілі: Арахамія направив звернення главі МВС і генпрокурору

Як повідомили у Національній поліції,найближчим часом буде надана правова оцінка усім учасникам конфлікту.

Під час допиту свідків у рамках розслідування кримінального провадження слідчі встановили, що зловмисник вимагав від ветерана гроші за номерні знаки транспортного засобу, які він зняв з його автомобіля. Відповідно надана додаткова кваліфікація події – вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Водночас, у кримінальному провадженні, розпочатому за хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України), частина 1 змінена на частину 2, оскільки встановлено, що напад на ветерана відбувся за участі групи осіб.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ЗМІ, у Смілі двоє молодиків побили ветерана російсько-української війни Анатолія Гончаренка. Про подію, що сталася на початку вересня, стало відомо з опублікованого відео: під час суперечки біля автомобіля один із чоловіків двічі б’є по обличчю людину у військовій формі. Після того, як ветеран падає, ще одного удару йому завдає інший учасник конфлікту.

Наприкінці серпня Гончаренко опублікував допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За версією Гончаренка, водій тієї автівки допустив аварійну ситуацію з його батьками і мав з ними конфлікт.

Жителі Сміли ідентифікували одного з нападників, місцевого кримінальника.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що напад на військовослужбовця у Смілі має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ і генерального прокурора, і направив їм офіційні звернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-