У Рівному на базі релокованої Маріупольської міськлікарні запрацював медичний хаб

У Рівному на базі релокованої Маріупольської міськлікарні запрацював медичний хаб

Відео
Укрінформ
У Рівному на базі релокованої Маріупольської міської лікарні запрацював медичний хаб. У планах – відкриття в Україні ще 4 подібних медичних хабів.

Про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя з посиланням на мера Вадима Бойченка, передає Укрінформ.

«Перший медичний хаб запрацював на Рівненщині. Центр відкрився на базі релокованої Маріупольської міської лікарні №4 ім. І.К. Мацука… Цим проєктом ми починаємо новий етап відкриття релокованих медичних закладів Маріуполя. Відкриємо ще 4 медичні хаби у Києві, Одесі, Дніпрі та Львові. У столиці плануємо відкрити вже цього місяця», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволить не тільки забезпечувати маріупольців якісними медичними послугами, а також зберегти наших фахівців та медичні установи, які працювали у місті до окупації.

Читайте також: У Кременчуці відкрили перший в Україні хаб для підтримки жінок-переселенок

Зараз у хабі в Рівному працює 10 фахівців, які за перший місяць роботи надали 877 послуг для 348 пацієнтів.

Мер Маріуполя зазначив, що відкриття таких хабів стане важливою основою для подальшого відновлення медичної інфраструктури Маріуполя після його повернення під український прапор.

Як повідомлялося, релокованим з Донеччини закладам охорони здоров'я можуть передати в оренду нерухомість, що належить Укрзалізниці.

Фото ілюстративне / RADA.GOV.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-