Російські обстріли Донеччини: за добу шестеро загиблих і 13 поранених

Російські обстріли Донеччини: за добу шестеро загиблих і 13 поранених

Фото
Укрінформ
Російські загарбники минулої доби, 11 вересня, вбили шістьох жителів Донецької області і ще тринадцять - зазнали поранень.

Про це голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“За 11 вересня росіяни вбили 6 жителів Донеччини: 3 у Костянтинівці, 2 у Костянтинополі та 1 у Зоряному. Ще 13 людей в області за добу дістали поранення”, - ідеться у повідомленні.

Як наголосив Філашкін, загальна кількість жертв росіян на Донеччині (2750 загиблих та 6019 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Читайте також: Росіяни минулої доби поранили 11 жителів Херсонщини

За даними поліції, росіяни здійснили 3 041 обстріл області, пошкоджень зазнав 131 цивільний об’єкт.

«Війська РФ завдали 3 041 удар по лінії фронту та житловому сектору… Пошкоджено 131 цивільний об’єкт - 48 житлових будинків, адмінбудівлі, лікарню, ринок, кафе, заклад освіти, стадіон, овочебазу, магазини, торговий павільйон, базу відпочинку, гаражі та автомобілі, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під вогнем перебували 12 населених пунктів: міста Гірник, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Миколаївка, Мирноград, Покровськ, Торецьк, села Єлизаветівка, Зоряне, Костянтинопіль, Щурове.

Зокрема, Костянтинівка зазнала шістьох обстрілів: росіяни скинули на місто три авіабомби «ФАБ-250» з модулем УМПК, обстріляли місто з РСЗВ «Смерч» та артилерії. Троє цивільних осіб загинули, ще п’ять зазнали поранень. Пошкоджено два багатоквартирних і 19 приватних будинків, об’єкт критичної інфраструктури, магазин, торговий павільйон, автотранспорт.

По Костянтинополю окупанти вдарили з РСЗВ «Торнадо-С», де вбили двох мирних жителів і п’ятьох поранили, пошкодили сім приватних осель, адмінбудівлю, кафе, крамницю, автомобілі.

У Зоряному внаслідок ворожого артобстрілу загинула цивільна особа.

На Добропілля росіяни спрямували вісім ракет із ЗРК «С-300», травмовано людину, руйнувань зазнали 10 приватних будинків, заклад освіти, стадіон, адмінбудівля, овочебаза, 15 гаражів та автомобілі.

Також є один поранений у Гірнику та один – в Єлизаветівці, пошкоджено приватні оселі.

Мирноград ворог обстріляв трьома ракетами із ЗРК «С-300», де було пошкоджено п’ять приватних осель, лікарню, магазин, ринок, гаражі.

За інформацією правоохоронців, сьогодні, о 4:40 російські війська завдали удару по Покровську - зруйнували об’єкт критичної інфраструктури.

Крім того, надійшла інформація про двох цивільних осіб, які загинули в Гірнику раніше, 10 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни обстріляли Великоновосілківську громаду на Донеччині, у результаті двоє цивільних загинули та ще двоє отримали поранення.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-