На Харківщині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми на 29 населених пунктів

На Харківщині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми на 29 населених пунктів

Укрінформ
На Харківщині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми на 29 населених пунктів Куп'янського району.

Про це в коментарі журналістам після засідання Ради оборони Харківщини повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на Раді оборони ухвалили рішення щодо обов'язкової евакуації у примусовий спосіб дітей із сім'ями. Мова йде про три громади Куп’янського району включно з містом Куп'янськ. 29 населених пунктів, 269 дітей. У зв'язку з ускладненням військової обстановки, а саме - розширенням зони обстрілів цивільних об'єктів", - сказав Синєгубов.

З Куп'янської міської громади, яка включає 10 населених пунктів, мають евакуювати 158 дітей. З Курилівської (6 населених пунктів) - 41 дитину, з Кіндрашівської громади (13 населених пунктів) - 70 дітей.

Читайте також: На Донеччині росіяни обстріляли евакуаційну групу ДСНС, поранені двоє рятувальників

За даними ОВА, з 10 травня, після активізації військ РФ на півночі області, із Вовчанського та Липцівського напрямків евакуювали 15 031 людину, з них 1282 дитини.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі та вранці 10 вересня запустили два FPV-дрони і завдали дев’ять авіаударів по населених пунктах Харківської області, постраждали четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-