Харківським вишам дозволили провести вибори ректора в укриттях

Харківським вишам дозволили провести вибори ректора в укриттях

Укрінформ
Рада оборони Харківщини дозволила закладам вищої освіти, в який зараз немає обраних керівників, провести вибори ректорів із дотриманням вимог безпеки - в укриттях або на території інших областей.

Про це повідомив журналістам начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Було звернення від Міністерства освіти і науки щодо можливості проведення виборів у вищих навчальних закладах. Їх у нас п'ять (які мають виконувачів обов'язків ректора - ред.). Ми ухвалили рішення: або вибори у захисній споруді, або на території інших областей, також ураховуючи безпекову обстановку", - сказав Синєгубов.

Він уточнив, що майже всі виші розташовані в самому Харкові, тож, як і для всіх навчальних закладів у місті, на них поширюється вимога про наявність укриття, що відповідає ДБН.

Без обраних ректорів зараз Український державний університет залізничного транспорту, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Харківський соціально-економічний фаховий коледж.

Читайте також: У Харкові 200 першачків пішли до підземної школи

Від початку повномасштабного вторгнення вибори у вишах Харкова не проводилися. Ректорів у цих закладах немає з різних причин. У декого сплили терміни контракту, хтось залишив посаду. В таких випадках в.о. ректора призначає МОН.

Як повідомлялося, на Харківщині є 23 заклади вищої освіти, 22 з них мають зруйновані чи пошкоджені обстрілами будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-