Побиття ветерана у Смілі: двом співучасникам обрали запобіжні заходи

Побиття ветерана у Смілі: двом співучасникам обрали запобіжні заходи

Укрінформ
Правоохоронці обрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту двом учасникам нападу на ветерана у Смілі Черкаської області, головному підозрюваному оголосили нові підозри.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Йому інкримінують ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу (вимагання, хуліганство, незаконне зберігання зброї та наркотиків).

Як повідомлялося, за результатами комплексу розшукових заходів правоохоронці затримали 28-річного чоловіка, підозрюваного у побитті військовослужбовця та вимаганні від нього коштів у Смілі. Він переховувався від органів слідства в одному з готелів на території Черкаської області.

Пізніше повідомили про підозру у хуліганстві ще двом співучасникам злочину (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі Черкаської області.

Поліцейські встановили учасників інциденту та обставини конфлікту, який стався 3 вересня між водіями транспортних засобів неподалік села Ротмистрівка.

Як з’ясувалося, напередодні інциденту в одному з автомобілів їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому - жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

Про те, що сталося, батьки розповіли сину - колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик.

Син вирішив розібратися з водієм, проте на місці водія не виявив. Натомість він зняв із транспортного засобу державний номерний знак і розмістив у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника.

Читайте також: Побиття ветерана у Смілі: суд заарештував підозрюваного

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції прибули на місце події, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу, вони також супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі.

У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації. Окрім того, спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має, і написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

Пізніше правоохоронці знову зустрілися з чоловіком, який після спілкування погодився написати заяву щодо завдання йому тілесних ушкоджень.

Щодо дій працівників поліції керівництво ГУНП в Черкаській області розпочало службове розслідування.

За інформацією ЗМІ, у Смілі двоє молодиків побили ветерана російсько-української війни Анатолія Гончаренка. Про подію, що сталася на початку вересня, стало відомо з опублікованого відео: під час суперечки біля автомобіля один із чоловіків двічі б’є по обличчю людину у військовій формі. Після того, як ветеран падає, ще одного удару йому завдає інший учасник конфлікту.

Наприкінці серпня Гончаренко опублікував допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За версією Гончаренка, водій тієї автівки допустив аварійну ситуацію з його батьками і мав з ними конфлікт.

Жителі Сміли ідентифікували одного з нападників, місцевого кримінальника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-