Генерал-майор Ігор Толок став почесним громадянином Білоцерківської громади

Генерал-майор Ігор Толок став почесним громадянином Білоцерківської громади

Укрінформ
На засіданні позачергової сесії Білоцерківської міської ради, яке відбулося 12 вересня, надали звання "Почесний громадянин Білоцерківської міської територіальної громади" генерал-майору ЗСУ Ігорю Толоку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міськрада Білої Церкви.

Зазначається, що звання "Почесний громадянин Білоцерківської міської територіальної громади" на сесії було присвоєно Ігорю Толоку – генерал-майору Збройних сил України; командиру тактичної групи "Січ", кандидату педагогічних наук, який має почесне звання "Заслужений працівник освіти України".

"Звання "Почесний громадянин Білоцерківської міської територіальної громади" Ігорю Вікторовичу присвоєно за сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, безпосередню організацію заходів у ВВНЗ (ВНП ЗВО), пов’язаних із проведенням діяльності забезпечення потреб ЗСУ в умовах особливого періоду в ході мобілізації та ведення активних бойових дій та за безпосередню організацію заходів оборони Білоцерківського району", - наголосили у міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, голова ДСНС Андрій Даник представив нового ректора Національного університету цивільного захисту України Ігоря Толока, який брав участь в обороні Київщини та виконував бойові завдання в Запорізькій і Дніпропетровській області.

Читайте також: У Хмельницькому 65 полеглим захисникам присвоїли звання почесного громадянина

Генерал-майор Ігор Толок з перших днів повномасштабного вторгнення РФ брав безпосередню участь в організації оборони Київщини. 15 березня 2022 року був призначений на посаду керівника сектору оборони №10 Угруповання сил і засобів оборони міста Київ (Біла Церква, Білоцерківський район).

З січня 2023 року по липень 2024-го виконував бойові завдання в ході проведення операції з відсічі збройної агресії РФ на території Запорізької та Дніпропетровської областей.

Під його керівництвом на посаді командира тактичної групи “Січ” створена та укріплена оборона міста Запоріжжя, Криворізького та Нікопольського районів Дніпропетровської області. Впроваджена та ведеться успішна робота із забезпечення та застосування підпорядкованими підрозділами засобів радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами типу FPV. Ефективно проводиться і контрбатарейна боротьба групою вогневого ураження разом з групою безпілотних систем тактичної групи “Січ”, що не дало можливості противнику ефективно застосовувати артилерію на Нікопольському напрямку.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-