У Львові переселенці з Бахмута висадили алею троянд у пам'ять про втрачену домівку

У Львові переселенці з Бахмута висадили алею троянд у пам'ять про втрачену домівку

Фото
Укрінформ
У Львові вимушені переселенці з міста Бахмут на Донеччині висадили трояндову Алею дружнього єднання в пам'ять про втрачену домівку і на знак вдячності місту, яке їх прихистило.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 13 вересня, мешканці міста Бахмут, які переїхали до Львова, посадили кущі троянд у скверику навпроти Архикатедрального собору Святого Юра. Алею дружнього єднання відкрили з нагоди 453-ї річниці Бахмута, і вона буде нагадувати переселенцям про їхню домівку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у міськраді, близько 40 кущів троянд передала для Львова Бахмутська міська військова адміністрація. Окрім скверу біля Собору Святого Юра, їх ще планують посадити на Сихові.

Читайте також: У Києві презентували виставку, присвячену зруйнованому росіянами Бахмуту

“Бахмут – це місто троянд, і до війни у нас була велика алея. У 2015 році ми навіть встановили рекорд України - на одній клумбі висадили рекордну кількість кущів троянд. Через війну цю алею було знищено, але наші хлопці, військові, які обороняли місто-фортецю, змогли зберегти декілька кущів і перевезли їх до Києва, потім відправили до розсадника у Вінниці. І ми в цьому році вирішили там, де є наші осередки в містах України, зробити такі мініалеї в пам'ять про наш Бахмут”, - поділилася голова громадської організації “Життя на часі”, яка допомагає переселенцям з Бахмута, Тетяна Куліш.

У міськраді інформують, що станом на сьогодні у Львові проживає 31 мешканець Бахмута.

У Львові переселенці з Бахмута висадили алею троянд у пам'ять про втрачену домівку / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

“Це такий знак подяки бахмутців за те, що Львів прихистив їх. Знак єднання обох міст. Бо хочемо ми цього чи ні, але Львів став другим домом, прихистком для всіх, хто постраждав від війни,” - зазначив директор міського центру підтримки переселенців Володимир Головатий.

У міській раді також анонсували, що завтра, 14 вересня, о 13.00 у рамках відзначення 453-ї річниці Бахмута в модульному містечку на Сихові мешканці Бахмута презентують картину під назвою “Серце Бахмута” з ключів від їхніх квартир, яких вже немає.

Як повідомляв Укрінформ, у Литві в музеї IX форту Каунаса відкрилася виставка «Бахмут - обличчя геноциду 1942/2022», організована Національним історико-меморіальним заповідником «Бабин Яр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-