На Вінниччині знешкодили збиту російську ракету Х-101

На Вінниччині знешкодили збиту російську ракету Х-101

Відео
Укрінформ
У Вінницькій області поліцейські-вибухотехніки знешкодили збиту російську крилату ракету Х-101, яка впала в полі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

«Крилату ракету збили бійці ППО під час відбиття однієї з ракетних атак росіян по Україні. Невдовзі аграрії виявили її в полі, неподалік одного з населених пунктів», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, уламки вибухонебезпечного предмета розлетілись на площі 1 га, але бойова частина все ще становила небезпеку для людей. Також під час обстеження прилеглої території правоохоронці виявили касетні боєприпаси, які знешкодили на місці.

Працівники вибухотехнічної служби поліції Вінницької області оглянули фрагменти ракети, відокремили бойову частину від залишків корпусу та у спеціально облаштованому місці знешкодили небезпечний предмет шляхом підриву.

Читайте також: На Сумщині прикордонники збили «Шахед» зі стрілецької зброї

Правоохоронці нагадали, що наслідки ворожих атак та бойової роботи можуть виявлятися та нести небезпеку на різних ділянках місцевості ще довгий час після самих подій, а також закликали у разі виявлення будь-яких підозрілих предметів не чіпати їх, а одразу повідомляти про знахідку екстрені служби.

Як повідомляв Укрінформ, сили протиповітряної оборони вночі 15 вересня збили одну керовану авіаційну ракету та десять російських ударних дронів типу Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-