В Сумах художник зареєстрував петицію та пропонує перенести День міста на Покрову

В Сумах художник зареєстрував петицію та пропонує перенести День міста на Покрову

Ексклюзив
Укрінформ
В Сумах художник, громадський активіст зареєстрував петицію та пропонує перенести святкування Дня міста на Покрову.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив сум'янин, художник, громадський активіст Костянтин Аленінський.

"Зареєстрував та прошу підтримати пропозицію перенесення Дня міста Суми на Покрову - 1 жовтня. Зараз в Сумах святкують День міста в першу суботу вересня. Це не відповідає реаліям і дисонує з сучасністю, адже 2 вересня - день "визволення" міста 1943 року. Важко зараз пояснювати школярам та студентам про "визволення" 2 вересня, враховуючи, що 24 лютого 2022 року на нашій пам'яті було спробою такого ж саме "визволення", - пояснив він.

Костянтин Аленінський зазначив, що Покрова є покровительницею Сумського козацького полку, власне, покровительницею міста у нинішній страшній війні та має вберегти Суми сьогодні і в майбутньому від "визволення" жахливим сусідом з півночі.

"Цю пропозицію щодо перенесення святкування Дня міста Суми на Покрову 1 жовтня підтримав також єпископ Сумський та Охтирський Мефодій. То ж це дасть можливість поєднати світське й сакральне свято, щоб День міста був не просто розважальним заходом із застіллям, а й також сакральним днем, та - що дуже важливо - Днем пам'яті про захисників, які ціною власного життя та здоров'я зараз захищають місто. Ми маємо пам`ятати ціну нашого життя, наших радощів та наших посмішок", - сказав він.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах від 2022 року змінено 180 топонімів, іще 30 - у старостинських округах громади.

Читайте також: Від початку війни із РФ в Україні на честь поліцейських перейменували майже 30 вулиць - НПУ

Раніше повідомлялося, що протягом дня 15 вересня ворог здійснив 43 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 103 вибухи. Вночі та зранку 16 вересня росіяни обстрілювали прикордоння Сумщини 13 разів. Зафіксовано 25 вибухів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-