На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто

На Одещині затримали юнаків, які на замовлення «куратора» підпалили поліцейське авто

Фото, відео
Укрінформ
У Одеській області працівники поліції затримали двох чоловіків, які, за інформацією слідства, на замовлення «куратора» підпалили поліцейський автомобіль.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Подія сталася цієї ночі в місті Роздільна. Зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили службову автівку правоохоронців, припарковану на стоянці біля адмінбудівлі. Пожежу одразу виявили і загасили працівники поліції. Люди не постраждали», - йдеться у повідомленні.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів вже за годину поліцейські встановили паліїв - ними виявилися двоє односельців з Роздільнянської громади.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Правоохоронці з’ясували, що через один із месенджерів із 19-річним хлопцем зв’язався невідомий «куратор» і запропонували йому за винагороду спалити спецтранспорт поліції.

Наголошується, що такі відео потім у російських медіа видаються як дії нібито підпілля та покликані дискредитувати Сили безпеки і оборони України, до яких входить і Нацполіція.

За даними поліції, юнак ніде не навчається і не працює, тож на пропозицію одразу погодився і підшукав собі серед знайомих 17-річного спільника. Вони придбали паливно-мастильні матеріали, розвідали обстановку біля парковки та автомобіля, а вночі скоїли підпал, який зняли на відео як доказ виконаної на замовлення роботи. «Відеозвіт» зловмисники відправили так званому «куратору», від якого очікували кошти.

Зазначається, що фігуранти винагороди так і не отримали - натомість, їх затримали поліцейські.

Із місця події та у чоловіків правоохоронці вилучили пляшки з легкозаймистою рідиною, телефони та інші речі, що мають доказове значення у справі.

Читайте також: Жоден з паліїв військових автівок не отримав від замовників обіцяних грошей - поліція

Працівники поліції затримали цих чоловіків у процесуальному порядку. Їхні дії кваліфіковані як умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. За цей злочин їм загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Слідство триває. Заходи проводили оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, співробітники Роздільнянського районного відділу поліції та СБУ, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

«Закликаємо молодь до виважених вчинків. Пам’ятайте, що замість обіцяної винагороди за злочин ви можете опинитися у в’язниці та зіпсувати собі життя», - заявили у НПУ.

Як повідомляв Укрінформ, працівники поліції Донецької області затримали 16-річного юнака, який підпалював авто військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-