В Україні гасять 20 лісових пожеж - найскладніша ситуація в двох областях

В Україні гасять 20 лісових пожеж - найскладніша ситуація в двох областях

Фото
Укрінформ
Станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж, найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях.

Про це повідомило у Телеграмі Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Укрінформ.

«За минулу добу в Україні погасили понад 50 пожеж, але ще 20 знаходяться в стані ліквідації. Найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях, де через суху погоду та обстріли горять ліси», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Полтавщині через лісову пожежу евакуювали людей із п’яти сіл

На Полтавщині загальна площа, пройдена вогнем, становить близько 700 га, на Харківщині два осередки площею разом близько 150 га. Також тривають пожежі на Дніпропетровщині, Київщині, Донеччині.

Загалом цього року в Україні сталося 440 пожеж площею 400 га. 60% від усіх пожеж — понад 900 на 15,6 тис. га – виникли через воєнні дії. Решта є наслідком людської недбалості та умисних підпалів. Збільшення випадків спалювання сухої рослинності громадянами на полях погіршує ситуацію з пожежами на території України. Хоча така практика є незаконною, вона досі залишається поширеною.

У Міндовкілля закликають населення не спалювати суху рослинність, адже ці дії несуть велику небезпеку та адміністративну відповідальність.

Як повідомлялося, внаслідок масштабної лісової пожежі на Полтавщині евакуювали 69 мешканців сіл, вогонь пошкодив 26 житлових будинків і 24 господарчі споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-