На Полтавщині військову автівку підпалили неповнолітні дівчата - поліція

На Полтавщині військову автівку підпалили неповнолітні дівчата - поліція

Укрінформ
Поліцейські Полтавщини викрили двох неповнолітніх дівчат у підпалі військового автомобіля.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

"Поліція встановила особи двох дівчат віком 15 і 16 років, які причетні до підпалу автомобіля, придбаного волонтерами для потреб Збройних сил України. Неповнолітні діяли за вказівками так званого "куратора", який обіцяв їм винагороду", - сказав начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Оперативники поліції з’ясували, що одна з дівчат отримала пропозицію заробити легкі гроші за підпал авто військових або швидкої допомоги, або поліції, від хлопця, з яким познайомилася через месенджер.

Для розкриття цього злочину було залучено команду оперативників Управління карного розшуку та кримінального аналізу Головного управління поліції Полтавщини у співпраці з колегами з Кременчука. Правоохоронці швидко опрацювали великий обсяг інформації та встановили особи палійок.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в умовах особливого періоду. Санкція цієї статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

У Нацполіції заявили, що ворог використовує різні методи для дестабілізації ситуації в Україні, і закликали громадян бути пильними та не піддаватися на провокації спецслужб РФ, які намагаються підбурити до злочинних дій та підірвати безпеку українців.

Читайте також: Нацполіція зафіксувала вже понад 200 підпалів авто військових

"Пам’ятайте: вчинення злочинів, спрямованих на перешкоджання діяльності Сил безпеки та оборони України, є серйозним порушенням закону. За такі дії передбачено позбавлення волі. Не ламайте собі життя та пояснюйте про відповідальність дітям", - поінформували у поліції.

Окремо у НПУ нагадали про Телеграм-бот "Народний месник", через який люди можуть передавати інформацію про підозрілих осіб, що можуть бути причетні до співпраці з окупантами, підготовки диверсій, допомоги у пересуванні сил ворога та щодо інших воєнних злочинів РФ.

Приєднатись до цього Телеграм-бота громадяни можуть за посиланням.

Як повідомлялося, на Донеччині поліція затримала неповнолітнього палія авто військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-