На Тернопільщині учасники бойових дій та їхні рідні отримали понад ₴18 мільйонів на розвиток бізнесу

На Тернопільщині учасники бойових дій та їхні рідні отримали понад ₴18 мільйонів на розвиток бізнесу

Ексклюзив
Укрінформ
Учасники бойових дій та члени їхніх сімей в Тернопільській області отримали понад 18 мільйонів гривень на розвиток бізнесу і створення нових робочих місць.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу директор Тернопільського обласного центру зайнятості Микола Городецький.

"У Тернопільській області 40 учасників бойових дій та членів сімей УБД вже скористалися програмою «Грант для ветеранів та другого з подружжя» в рамках урядового проєкту «єРобота». Погоджено фінансування на суму більше 18 млн 333 тис. грн", - розповів Городецький.

Більшість із бізнес-проєктів ветеранів і їхніх родин, які отримали грантове фінансування - у сфері харчування, роздрібної та оптової торгівлі, розведення тварин, надання послуг перукарнями та салонами краси, стоматології, а також бджільництва.

Всього завдяки підтримці держави захисники України та їхні близькі створять 87 нових робочих місць на Тернопільщині.

"До речі, якщо ви отримали грант від 500 тис. грн до 1 млн грн, Тернопільська ОВА відшкодує 50% власного внеску співфінансування у розмірі до 100 тис. грн", - уточнив директор центру зайнятості.

Розмір гранту залежить від кількості створених робочих місць:

  • до 250 тис. грн – 1 робоче місце (для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни або для члена сім’ї);
  • від 250 тис. до 500 тис. грн – 2 робочих місця (для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни або для члена сім’ї);
  • від 500 тис. до 1 млн грн - 4 робочих місця (учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни повинна бути зареєстрована як фізична особа-підприємець не менше 36 місяців до моменту подання заяви на отримання гранту).
Читайте також: Кабмін спростив процедуру отримання статусу УБД

Як повідомляв Укрінформ, принц із Бельгії Мішель де Ліньє привіз на Тернопільщину допомогу для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-