На Сумщині через російські удари з дронів горить 50 гектарів лісу

На Сумщині через російські удари з дронів горить 50 гектарів лісу

Відео
Укрінформ
На Сумщині горить 50 га лісу, пожежі виникли через російські удари - росіяни скидають бляшанки з запальною сумішшю із дронів.

Про це повідомили в Фейсбуці Північного лісового офісу, передає Укрінформ.

"Протягом останньої доби в лісах Сумської області виникло 13 лісових пожеж, які охопили мінімум 50 гектарів. Причиною стали безперервні обстріли, що тривають як вдень, так і вночі. Через суху погоду та вітер полум'я поширюється з шаленою швидкістю. Лісівники роблять усе можливе, щоб стримати вогонь, однак через небезпеку та заміновані території вони можуть працювати лише в доступних зонах", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 11 лісових пожеж зафіксовані в Свеській філії, тут горить ліс на 47,3 га.

"Нещодавно на території філії були виявлені бляшанки із запальною сумішшю, які ворог скидає за допомогою дронів. Ймовірно, саме це і стало головною причиною численних загорянь", - повідомили лісівники.

Завдяки швидким та злагодженим діям лісової охорони всі пожежі були оперативно ліквідовані. Філія працює цілодобово, контролюючи лісові масиви, щоб при першій загрозі вчасно виїхати на гасіння і не допустити поширення вогню.

Також у Сумській філії зафіксовано 2 пожежі, на даний момент площа складає мінімум 5 га (інформація уточнюється).

Читайте також: Забруднення повітря: пожежі в екосистемах зафіксовані у чотирьох районах Київщини

1 пожежу було оперативно ліквідовано.

Іншу лісівники ліквідують з 19 години вчорашнього дня, о 3 ночі її було локалізовано, але боротьба триває й досі. Під вогнем знаходяться лісові масиви ДП "Ліси України" й інших лісокористувачів.

Задля гасіння філія задіяла пожежний автомобіль, пожежний модуль і мінімум 10 пожежників.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Конотопі через пожежі поблизу громади забруднене повітря, людей просять не виходити на вулицю та зачинити вікна.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-