У Києві нормалізувалася якість повітря - спостерігається низький рівень забрудненості

У Києві нормалізувалася якість повітря - спостерігається низький рівень забрудненості

Укрінформ
У столиці якість повітря нормалізувалася - станом на 15.30 22 вересня спостерігається низький рівень забрудненості.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«Станом на 15:30 22 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються», - ідеться у повідомленні.

Зокрема на правому березі на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Турівська, 28 загальний індекс якості повітря – 45 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 34 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Європейського Союзу, 64-Г загальний індекс якості повітря – 40 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря – 47 (низький рівень забрудненості).

Читайте також: У Києві утримується високий рівень забрудненості повітря

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря – 43 (низький рівень забрудненості).

Водночас на лівому березі на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вулиця Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 38 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 42 (низький рівень забрудненості).

Загальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index) формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), ОЗ (приземний озон), CO (оксид вуглецю). Чим нижчий показник CAQI, тим краща якість повітря.

Читайте також: Атака «Шахедів» на Київщину: у двох районах були пожежі, пошкоджений приватний будинок

Як повідомляв Укрінформ, у Києві станом на ранок неділі, 22 вересня утримувався високий рівень забрудненості повітря, радіаційний фон у нормі.

Як повідомлялося, у Києві 20 вересня спостерігалося погіршення якості повітря. За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, у Києві забруднення повітря в п'ять разів перевищувало норму за гранично допустимими концентраціями.

У суботу, 21 вересня вже фіксували покращення якості повітря, її показники відповідали середньому рівню забрудненості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-