Внаслідок обстрілу Краматорська та Шахового одна людина загинула, 10 поранені

Внаслідок обстрілу Краматорська та Шахового одна людина загинула, 10 поранені

Фото
Укрінформ
Правоохоронці розпочали розслідування у кримінальних провадженнях за фактами російських атак на Краматорськ і Шахове Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула та десятеро поранені, серед них - двоє дітей.

Як передає Укрінформ, про повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 23 вересня російська армія обстріляла місто Краматорськ.

«Другий день поспіль ворог завдає ударів по місту, попередньо, застосовуючи РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною. Під ударами загарбників опинились житлові будинки. Під час атаки загинула 48-річна жінка, а її чоловік 48 років та 61-річний житель дістали поранення. Ще одна жителька 56 років травмована», - зазначили в ОГП.

Крім того, російська армія вдарила, ймовірно, «ФАБ-250 УМПК» по с. Шахове Покровського району. В результаті влучання засобу ураження по приватній забудові семеро людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Як повідомила у Телеграмі Національна поліція України, в селі Шахове поранення зазнав 42-річний поліцейський офіцер громади, який займався евакуацією населення. У правоохоронця - численні осколкові поранення.

Також травмовані шестеро цивільних осіб: чоловіки віком 26 та 35 років, жінки 37 та 38 років та двоє хлопчиків 7 та 9 років.

Пошкоджено житлові будинки, крамниці й адміністративні будівлі.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники обстріляли село Шахове на Донеччині, поранені семеро мирних жителів, серед яких двоє дітей.

Фото Національна поліція, Донецька облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-