У Кривому Розі затримали групу наркоділків, які входили до банди «Двадцятівські»

У Кривому Розі затримали групу наркоділків, які входили до банди «Двадцятівські»

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі Дніпропетровської області затримали чотирьох наркоділків, які входили до організованого злочинного угруповання У Кривому Розі затримали групу наркоділків, які входили до банди «Двадцятівські».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримали та повідомили про підозру організатору і трьом учасникам злочинної групи, яким інкримінують вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, а також спробу підкупу посадовців правоохоронного органу задля прикриття їхньої діяльності (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані, діючи згідно з розподіленими ролями, закуповували у великих обсягах PVP й метамфетамін, які збували у Кривому Розі. Зберігали наркотики вони в орендованих квартирах, а замовлення приймали на телефонні номери.

Щомісячно незаконна діяльність приносила наркоділкам майже 1 млн грн прибутку.

Крім того, задокументована спроба учасників групи підкупити начальника відділення поліції та старшого слідчого за хабар у розмірі 10 відсотків з прибутку за забезпечення їхньої діяльності.

Поліцейські одразу звернулися із заявою про спробу надання їм неправомірної вигоди до правоохоронних органів та у подальшому діяли під їхнім контролем.

Трьох учасників групи затримали під час передачі грошових коштів поліцейським.

Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних правоохоронці вилучили майже 100 сліп-пакетів з наркотиками, мобільні телефони, ⁠набої, чорнові записи, грошові кошти у сумі 10 тис доларів.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Києві поліція викрила організатора «нарковечірок»

В ОГП нагадали, що у Кривому Розі впродовж 2022-2023 років діяла злочинна організація, до якої входили декілька організованих груп. Вони займалися незаконним виготовленням і зберіганням психотропних речовин, які збували в усіх регіонах України. Раніше до суду скерували обвинувальні акти стосовно більш як 50 учасників банди “Двадцятівські”.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці у ході масштабної спецоперації перекрили канали збуту зброї та наркотиків і повідомили про підозру 116 особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-