У Харкові кількість постраждалих через авіаудари РФ зросла до 35, троє - загиблих

У Харкові кількість постраждалих через авіаудари РФ зросла до 35, троє - загиблих

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові кількість постраждалих через російські авіаудари зросла до 35, серед яких неповнолітня дівчина і працівник поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“Зафіксовані влучання на території Київського, Шевченківського, Немишлянського та Салтівського районів міста, а також у Харківському районі області. Загинули троє громадян, постраждали 35 людей, серед яких неповнолітня дівчина та працівник поліції. Аварійно-рятувальні роботи тривають”, - ідеться у повідомленні.

Як нагадали в поліції, 24 вересня з 15:20 до 15:45 росіяни з авіації здійснили запуски восьми авіабомб по Харківщині. Одна з ракет “ФАБ-500” влучила у дев’ятиповерховий будинок у Київському районі. Зруйновані п’ять поверхів. Під завалами опинилися мешканці будинку. Постраждали 24 громадянина, у тому числі 17-річна дівчина отримала гостру реакцію на стрес. Одна мешканка будинку померла у лікарні.

Наслідки удару по Харкову / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко поінформував, що біля пошкодженого будинку розгорнули роботу штабу поліції.

“Всі, хто втратив зв’язок з рідними, можуть звернутися із заявами та здати зразок ДНК. Також тут можна подати заяву про пошкодження майна. Крім того, буде забезпечене цілодобове чергування поліцейських, які постійно здійснюватимуть охорону біля пошкоджених будинків, аби не допустити фактів мародерства. Ми беремо всі об'єкти під цілодобову охорону до тих пір, поки не будуть як мінімум забиті перші і другі поверхи і не вставлені двері”, - зазначив поліцейський.

Наслідки удару по Харкову / Фото: t.me/synegubov

На місці іншого влучання у Київському районі розпочалась пожежа на базі відпочинку.

У Немишлянському районі стався вибух у цеху хлібозаводу. Загинула жінка, вісім осіб отримали травми.

Відео: Офіційний канал ДСНС Харківщини

Внаслідок удару по Салтівському району міста пошкоджені спортивний майданчик, дитячий садок, вікна в багатоквартирних будинках та супермаркет. Від осколкових поранень померла жінка. Травмовані три людини, серед яких дільничний офіцер поліції, який знаходився на службі.

За даними фахівців вибухотехнічного управління, військові РФ завдали ударів по Харкову ФАБ-500 з УМПК.

Читайте також: Загарбники били по двох районах Харківщини - двоє загиблих, є поранені

На місцях подій працюють поліцейські, рятувальники, медики, волонтери. Слідчі опитують свідків та постраждалих, збирають докази чергового злочину ЗС РФ. Тривають аварійно-рятувальні, постраждалим надають допомогу.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше повідомлялось про 34-х постраждалих та трьох загиблих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-