Обшуки проводять у львівського псевдоактивіста Стахіва - джерело

Обшуки проводять у львівського псевдоактивіста Стахіва - джерело

Фото
Укрінформ
СБУ, Нацполіція та прокуратура проводять обшуки у Остапа Стахіва - львівського псевдоактивіста, який пропагує російські наративи в Україні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили джерела у правоохоронних органах.

Співрозмовник нагадав, що Стахів відомий своєю дружбою із загиблим колаборантом Стрємоусовим. Під час війни він організував курси «як відбитися від ТЦК». За даними джерела, Стахів розповідав, що війна почалася тому, що українців та росіян «стравили».

У часи ковіду Стахів був відомий як антивакцинатор. Ще тоді його підозрювали у співпраці з РФ, оскільки він підбурював людей виходити на акції протесту і змінювати владу. За це Стахів отримав підозру від СБУ, зараз щодо цього триває суд.

Деталі щодо обшуку правоохоронці обіцяють оприлюднити згодом.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Національна поліція і Служба безпеки України проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалось організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив Стахіва в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень.

Читайте також: Обшуки у Мілевського: поліція пояснила, що розслідує шахрайство у змаганнях із кіберфутболу

Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим.

Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Фото: джерело у правоохоронних органах

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-