До Умані вже прибули майже 5000 хасидів

До Умані вже прибули майже 5000 хасидів

Фото
Укрінформ
До Умані Черкаської області на святкування Рош га-Шана вже прибули близько 5 тисяч паломників-хасидів. У місті вже посилили безпекові заходи.

Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби, передає Укрінформ.

В Умані посилюють заходи безпеки з нагоди святкування Рош га-Шана / Фото: ДМС України

«До Черкащини цього тижня масово прибувають паломники-хасиди для святкування з 2 по 4 жовтня в місті Умань Рош га-Шана — юдейського нового року. У місті вже посилено заходи безпеки. На даний час до Умані вже приїхало близько 5 тисяч прочан», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДМСУ, із 23 вересня в Умані запрацював особливий режим в’їзду та виїзду з міста. Зокрема, було встановлено пересувний ситуаційний центр, який технічно оснащений для контролю і безпеки на вулицях під час святкувань.

«У посиленому режимі працюють патрульна поліція та інші правоохоронні відомства. До Умані прибули поліцейські Ізраїлю. Разом з українськими колегами вони несуть службу в місцях проживання та паломництва хасидів», - зазначається в повідомленні.

За дотриманням законності перебування іноземних гостей слідкуватиме підрозділ Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби, який було технічно посилено спеціалізованим автотранспортом та мобільним автоматизованим робочим місцем, додали в пресслужбі.

Читайте також: До Умані напередодні Рош га-Шана прибули ізраїльські поліцейські

Як повідомляв Укрінформ, цього року в Умані очікується понад 30 тисяч прочан з Ізраїлю. Водночас МЗС Ізраїлю рекомендує утриматися від поїздок до України під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-