В Мукачеві відкривають гуртки для школярів, де навчатимуть збирати дрони та управляти ними

В Мукачеві відкривають гуртки для школярів, де навчатимуть збирати дрони та управляти ними

Фото
Укрінформ
В Мукачеві відкривають гуртки для школярів, де навчатимуть збирати дрони та керувати ними.

Про це повідомили в Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"Учні Мукачівської громади зможуть навчатися основам робототехніки та БПЛА. Навчання будуть проводитися на базі Мукачівського професійного училища №3. Відповідний меморандум про співпрацю між управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради та керівництвом ВПУ №3 підписали 26 вересня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з навчальними програмами, діти й молодь зможуть опанувати основи конструювання роботів і безпілотників, навички програмування, а також освоїти принципи управління БПЛА.

Як зазначили в Управлінні освіти, культури, молоді та спорту, програма з робототехніки включає навчання з проєктування, конструювання та програмування роботів на базі LEGO Mindstorms. Вона допоможе учням розвинути технічне мислення та програмування, а також працювати в команді та створювати власні проєкти.

Читайте також: Ракетний терор, відновлений ліцей і кінна терапія

Програма з БПЛА зосереджена на підготовці операторів дронів, включаючи польоти в межах прямої видимості та за її межами. Учні вивчать основи аеродинаміки, радіокерування, навігаційних систем і фото- та відеофіксації, здобуваючи практичні навички керування та технічного обслуговування БПЛА.

Спільна команда педагогів Мукачівського центру позашкільної освіти та Вищого професійного училища №3 чекає на творчу, креативну учнівську молодь Мукачівської громади віком від 10 років.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в Мукачеві малий бізнес та школярі зібрали понад півмільйона гривень на дрони, їх закупили для підрозділів ЗСУ, де служать мукачівці та військові із Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-