Сапер, який підірвався на Херсонщині та залишився без кінцівок, уперше встав на протези

Сапер, який підірвався на Херсонщині та залишився без кінцівок, уперше встав на протези

Відео
Укрінформ
Сапер, який підірвався на Херсонщині та залишився без кінцівок, уперше встав на протези, до цього він опанував протези рук.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

«Сьогодні сапер, який підірвався на Херсонщині та лишився усіх кінцівок, уперше встав на протези. До цього він опанував протези верхніх кінцівок. Наразі мій тезка - Геннадій - проходить реабілітацію через гру в більярд», - написав він.

За словами мера, реабілітаційні відділення працюють майже у всіх міських лікарнях, але стаціонарна допомога - лише частина тривалого процесу інтеграції у цивільне життя ветерана. Далі - адаптивний спорт, професійне переорієнтування або відкриття власної справи, що дозволить людині з інвалідністю забезпечувати потреби свої та своєї сім'ї.

Читайте також: У проєкті держбюджету на соціальний захист осіб з інвалідністю передбачили ₴6,7 мільярда

Він також поінформував, що наразі у структурі Департаменту охорони здоров'я створений відділ з питань координації надання реабілітаційної допомоги людям з інвалідністю. Відділ контролює всі етапи реабілітаційного циклу. Також з питань допомоги та інтеграції ветеранів можна звертатися до міського Ветеран-Хабу.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі з бюджету міста на допомогу підрозділам Сил оборони виділили 310 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-