З Куп’янського району Харківщини евакуювали понад 170 родин із дітьми

З Куп’янського району Харківщини евакуювали понад 170 родин із дітьми

Укрінформ
З Куп’янського району Харківщини евакуювали понад 170 родин із дітьми, евакуація продовжується.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Території, які постійно обстрілює ворог - це лівобережжя міста Куп’янська. Під ворожим вогнем - три громади: Куп’янська, Курилівська, Кіндрашівська. Звідти ми вивезли вже більше 170 родин із дітьми. Ще залишаються близько 90 сімей, які ми першочергово маємо вивезти. На жаль, разом з місцевою поліцією, місцевою владою маємо пояснювати людям, що безпека має бути на першому місці, а не майно, яке вони там залишають”, – сказав Синєгубов.

Він додав, що через обстріли відновлювати інфраструктуру на цих територіях важко чи взагалі неможливо, тож надання послуг електро-, водо, - теплопостачання під час опалювального сезону під питанням.

За словами керівника Харківської ОВА, є населені пункти, в яких нині проживають до 10 людей. Відновлення в кожному з них електроенергії вартує по близько 200 млн грн, каже Синєгубов, бо всю мережу - підстанцію, лінії електропередачі - зруйновано.

У пресслужбі ОВА уточнили, що з Куп’янщини з 9 по 25 вересня евакуювали 178 дітей із родинами, 91 родину треба евакуювати.

Читайте також: У двох районах Донеччини залишаються майже 850 дітей

Як повідомлялося, 12 вересня на Харківщині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми. У 10 з 29 доданих населених пунктів уже не було дітей на момент ухвалення рішення Радою оборони, однак ці населені пункти все одно включили в перелік, аби прописати заборону повернення туди родин із дітьми.

За даними місцевої РВА, на лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються загалом близько 4300 жителів.

Фото: Нацполіція, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-