Пил із Каспію і пожежі в РФ: погіршення повітря фіксується вже у багатьох областях України

Пил із Каспію і пожежі в РФ: погіршення повітря фіксується вже у багатьох областях України

Укрінформ
Через пиловий потік з Каспійської низовини та масштабні лісові пожежі, які наразі вирують у Росії, вже у багатьох областях України станом на 17.00 зафіксовано погіршення якості повітря.

Про це повідомило в Телеграмі Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Укрінформ.

«За інформацією Укргідрометцентру, згідно з супутниковими даними сьогодні вранці на територію Київщини, Житомирщини та півночі Вінниччини потрапив пил, який надійшов в Україну з вітровими потоками з Каспійської низовини. Він погіршує якість повітря», - йдеться в повідомленні.

Потужна пилова буря фіксується на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру. Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. Найбільша концентрація пилових частинок очікується у східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Читайте також: МОЗ радить використовувати маски при високому рівні пилу в повітрі

Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

Крім того, погіршення якості повітря також спричинене масштабними лісовими пожежами, які наразі вирують у РФ, суміш продуктів горіння перенесено південно-східним вітром на територію України. Обидва чинники забруднення стрімко поширюються вже і на Київщину, де й будуть осідати та залишаться ще на кілька днів.

Читайте також: У трьох районах Києва фіксують високе запилення повітря

Така ситуація з атмосферним повітрям утримається попередньо до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний. Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря.

Як повідомлялося, за інформацією Українського гідрометеорологічного центру, у низці областей України до п’ятниці, 4 жовтня, збережеться високе запилення повітря.

Це пов'язано з тим, що до України заходять вітрові потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря і високе запилення повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-