Загарбники минулої доби вбили трьох жителів Донеччини і ще трьох поранили

Загарбники минулої доби вбили трьох жителів Донеччини і ще трьох поранили

Фото
Укрінформ
Російські загарбники за минулу добу, 30 вересня, вбили трьох жителів Донецької області, ще трьом завдали поранень.

Про це голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За 30 вересня росіяни вбили 2 жителів Донеччини: у Мирнограді та Сіверську. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення", - ідеться у повідомленні.

Як зазначив Філашкін, загальна кількість жертв росіян на Донеччині (2792 вбитих, 6195 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Читайте також: Минулої доби росіяни завдали 359 ударів по Запорізькій області

Як повідомило Головне управління Нацполіції в Донецькій області, російські війська за минулу добу завдали 2 774 удари по лінії фронту та житловому сектору 17 населених пунктів області.

“Ворог завдав 2 774 удари по лінії фронту та житловому сектору. Під вогнем перебували 17 населених пунктів: міста Гірник, Білицьке, Костянтинівка, Курахове, Лиман, Мирноград, Покровськ, Святогірськ, Сіверськ, селища Дробишеве, Удачне, Ямпіль, села Богоявленка, Розлив, Сухі Яли, Щурове, Яблунівка”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, внаслідок російських обстрілів пошкоджені 37 цивільних об’єктів, з яких 22 - житлові будинки.

Мирноград окупанти обстріляли з артилерії, внаслідок чого один мирний житель загинув, а ще один зазнав поранень, пошкоджені два багатоквартирні будинки.

У Сіверську внаслідок артобстрілу загинула людина, руйнувань зазнали 12 будинків мирних жителів.

У селі Сухі Яли внаслідок обстрілів зазнали поранень двоє цивільних.

По Костянтинівці загарбники вдарили чотирма бомбами “ФАБ-250” з модулем УМПК та артилерією, внаслідок чого пошкоджені приватний будинок, підприємство, господарська споруда.

У Святогірську внаслідок атаки з РСЗВ “Смерч” пошкоджені чотири заклади відпочинку. У Ямполі – 12 пошкоджених будинків, у Яблунівці – приватна оселя та амбулаторія.

На село Розлив ворог скинув дві авіабомби “ФАБ-250” з модулем УМПК, внаслідок чого постраждали аграрне підприємство та заклад освіти.

У Покровську ударом артилерії пошкоджені два домогосподарства. У Гірнику – приватний будинок, у Кураховому та Удачному - об’єкти критичної інфраструктури.

У Білицькому зафіксовано п’ять влучань, внаслідок чого зазнали руйнувань два приватні будинки та промисловий об’єкт. Крім того, сьогодні близько 3-ї години ночі росіяни знову атакували місто, пошкодивши багатоквартирний будинок та адмінбудівлю.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 801 людину, з них 42 дитини. А з початку обов’язкової евакуації вивезли вже 300 547 осіб, серед них 34 580 – діти, 8 384 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня російська армія вбила двох жителів Донецької області, ще троє людей були поранені.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-