У Тернополі відкрили меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України»

У Тернополі відкрили меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України»

Фото
Укрінформ
У День захисників і захисниць України у Тернополі освітили оновлену меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України».

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу.

У Тернополі відкрили меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України» / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

"Ця меморіальна стела у парку Шевченка - це щось набагато більше, ніж камінь і метал. Це символ нашої вічної поваги, пам'яті і вдячності, невгамовного болю і нашої гордості. Це історія синів нашого міста, які стали на захист нашої країни, зберегли нашу державність і незалежність", - сказав під час відкриття міський голова Тернополя Сергій Надал.

На стелі викарбувані 243 імені захисників з Тернополя, які загинули на фронті. На відкриття і освячення оновленого меморіалу прийшли рідні і близькі загиблих військових.

"Наш обов'язок - берегти пам'ять про наших близьких, тому такі заходи дуже важливі. У кожного з чоловіків, чиї імена на цій стелі, було багато мрій та планів. На жаль, їм не судилося здійснитися. Сьогодні дуже боляче за кожного із загиблих наших захисників", - зазначила дружина загиблого військового Олега Якубця Людмила.

Читайте також: Президент присвоїв почесні найменування окремим бригадам та полкам

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-