В Івано-Франківську просто неба готували бограч, щоб зібрати допомогу для ЗСУ

В Івано-Франківську просто неба готували бограч, щоб зібрати допомогу для ЗСУ

Укрінформ
На Вічовому Майдані в Івано-Франківську з нагоди Дня захисників та захисниць України готували бограч, щоб зібрати допомогу для ЗСУ.

Про це кореспонденту Укрінформу на місці події розповів співорганізатор благодійної акції, директор КП «Дім Воїна» Микола Крошний.

«Наш захід має благодійну мету. Кухар нам готує бограч, а ще борщ, реберця, печену картоплю. Скуштувати усе можна за будь-який донат на підтримку для ЗСУ», - зазначив Крошний.

Сам він ще торік був на фронті. Воював з 2022 року у складі 72 механізованої бригади імені Чорних Запорожців. З побратимами тримали оборону на Донецькому напрямку. Зазначає, що там йому найбільше смакували українські вареники, їх привозили на передову залитими у смальці, і воїни розігрівали смаколики на маленьких плиточках.

«Коли ти за 1300 км від рідного дому їси той вареник і знаєш, що він не купований, а його зліпили люди на заході України, які з турботою думають про тебе… От це для мене було найсмачніше у світі», - зауважив Крошний.

Нині приготування бограчу в Івано-Франківську довірили фаховому кухарю Ігорю Семчуку. Він опанував секрети цієї страви від угорця в Ужгороді.

«Найважливіше у бограчі – це готувати його на копченому салі. Смажимо три види м’яса, даємо багато овочів, копченої паприки, угорських спецій. Аби отримати українсько-угорський бограч, треба дочекатись завершення приготування, бо саме наприкінці можна спостерігати наш секрет», - запевняє кухар.

Читайте також: В Ужгороді стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»

Співорганізаторами благодійної акції виступили БФ «Поранені СОС».

Відомо, що КП «Дім Воїна» працює в Івано-Франківську майже рік. Тут допомагають ветеранам, родинам поранених та загиблих. Від початку року «Дім Воїна» отримав близько 6 тисяч звернень.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві День захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-