На Буковині зареєстрували 28 нових бізнесів від ветеранів за програмою єРобота

На Буковині зареєстрували 28 нових бізнесів від ветеранів за програмою єРобота

Ексклюзив
Укрінформ
У Чернівецькій області за урядовою програмою єРобота профінансували 28 нових бізнесів, які відкрили ветерани і члени їхніх родин, на загальну суму 12 мільйонів гривень.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

"У нас діють паралельно кілька схожих програм для ветеранів і членів їх родин щодо підтримки бізнесу. Зокрема, за програмою єРобота один із грантових проєктів передбачений саме для ветеранів. Наразі маємо вже 28 профінансованих підприємців на загальну суму 12 мільйонів гривень", - сказала Атаманюк.

За її словами, у період із червня по серпень цього року в колишніх районних центрах області представники обласної адміністрації спільно з Центром зайнятості організовували зустрічі для ветеранів і їхніх родин, на яких навчали подавати грантові пропозиції. За цей період у таких зустрічах участь взяло близько 300 осіб.

У розрізі сфер економіки, в яких ветерани на Буковині вирішують відкривати бізнес, переважає торгівля. Вона становить майже третину всіх профінансованих проєктів.

Читайте також: Ринок праці в умовах війни: демографічні виклики для України

"Якщо брати по видах діяльності, то є дуже цікаві варіанти відкриття бізнесу. Я, коли дивилася аналіз нових бізнесів, то сама дивувалася. Серед профінансованих грантів є справа з вирощування креветок, висадка в теплицях фруктів і овочів, створення ферми кіз і овечок, облаштування спортивного клубу, створення бюро ритуальних послуг", - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА.

За її словами, багато ветеранів, які повертаються з війни, хочуть різко змінити сферу своєї діяльності. Тому в області вирішили доповнити існуючу програму. І найближчими тижнями планують запустити в роботу проєкт "Сталь". У ньому концентруватимуть увагу на роботі з ветеранами на протезах та з травмами опорно-рухового апарату.

Як повідомлялося, на Тернопільщині учасники бойових дій та їхні рідні отримали понад 18 мільйонів гривень на розвиток бізнесу.

Фото: km-oblrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-