У Києві утримується високий рівень забрудненості повітря

У Києві утримується високий рівень забрудненості повітря

Оновлено
Укрінформ
У Києві у четвер, 3 жовтня, утримується високий рівень забрудненості повітря, ймовірно, через пожежі в екосистемі Київської області та транскордонний вплив.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

«Станом на 08:00 3 жовтня рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві високий. Радіаційний фон у всьому місті у нормі. Фіксується підвищення концентрації зважених частинок (пилу)», - йдеться в повідомленні

Як повідомило в Телеграмі Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, станом на ранок у Києві індекс якості повітря коливається від 76 до 89. Показник дрібнодисперсного пилу коливається від 95,4 мкг/м3 до 127,9 мкг/м3.

За інформацією Укргідрометцентру, прогнозувалося потрапляння пилу з Каспійської низовини на територію Київської області. До поліпшення ситуації зі станом повітря радять закрити вікна й обмежити перебування на вулиці. Також необхідно пити багато води і, якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум.

Слідкувати за станом атмосферного повітря та радіаційним фоном у режимі реального часу можна за посиланням та в застосунку «Київ Цифровий».

Читайте також: Синоптики розповіли, як довго повітря в Україні залишиться запиленим

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 2 жовтня знов погіршився стан повітря, ймовірно, через пожежі в екосистемі Київської області та транскордонний вплив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-