СБУ передала до суду справу підприємця із Запорізької області, який співпрацював з окупантами

СБУ передала до суду справу підприємця із Запорізької області, який співпрацював з окупантами

Укрінформ
Слідчі Тернопільського управління СБУ завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно підприємця із Бердянського району Запоріжжя, який співпрацював з ворогом.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Слідчі Тернопільського управління СБУ завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно підприємця із Бердянського району Запоріжжя. Після захоплення росіянами територій, що використовувалися ним для ведення сільськогосподарської діяльності, зловмисник добровільно пішов на співпрацю з ворогом та погодився допомагати військовим країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що зрадник надавав окупантам у користування вантажні автомобілі для перевезення ящиків з боєкомплектом та стрілецькою зброєю, а також транспортування наметів, ліжок, матраців і польової кухні.

За власний кошт підприємець забезпечував російських військовослужбовців харчуванням із кухні свого сільськогосподарського підприємства та передавав їм гроші для придбання продуктів харчування.

Із березня по серпень 2022 року ворог використовував приміщення агропідприємств зрадника для прихованого зберігання військової техніки. А наймані ним працівники за вказівкою аграрія здійснювали її ремонт та обслуговування.

Наразі СБУ завершила документування протиправної діяльності фігуранта кримінального провадження і направила до суду обвинувальний акт із доказами його вини. За порушення ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: СБУ затримала дезертира, який коригував російські удари по Вінниччині та Сумщині

Оскільки на даний час обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його оголошено у розшук, а також здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, справу сестер, які забезпечували окупантів військовим спорядженням, передали до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-