У Києві пройшла акція на підтримку зниклих безвісти та полонених захисників

У Києві пройшла акція на підтримку зниклих безвісти та полонених захисників

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності пройшла масова акція на підтримку зниклих безвісти та полонених захисників.

Про це повідомляють Сили територіальної оборони у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На столичному Майдані Незалежності з нагоди Дня територіальної оборони пройшла мирна масова акція на підтримку зниклих безвісти та полонених захисників, організатором якої виступило «Об’єднання родин Захисників Територіальної оборони міст України», - йдеться в дописі.

Зазначається, що матері і батьки, дружини, діти, друзі та рідні військовослужбовців упродовж двох годин намагалися привернути увагу українців, української влади та міжнародної спільноти до проблеми розшуку зниклих безвісти та звільнення полонених українських героїв.

У заході взяли участь не лише рідні бійців Сил ТрО, а й інших підрозділів Збройних сил України. До акції приєдналися представники Командування Сил територіальної оборони ЗС України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, МВС, колишні полонені бійці, діючі військовослужбовці Сил тероборони, громадські та культурні діячі.

Читайте також: ПАРЄ готує нову резолюцію про обмін військовополоненими - депутатка

Наразі в Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин, який веде МВС, офіційно перебувають 55 тисяч громадян України. Більшість з них – військовослужбовці Сил оборони.

Як повідомлялося, у Києві на Хрещатику 5 жовтня зібрався пікет за встановлення чітких термінів військової служби.

Фото: Сили ТрО ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-