Росіяни вдарили з артилерії та запустили майже 90 дронів по Балці Журавці на Луганщині

Росіяни вдарили з артилерії та запустили майже 90 дронів по Балці Журавці на Луганщині

Укрінформ
Російські загарбники вдарили по Балці Журавці Луганської області з артилерії та спрямували 88 безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

«Противник масовано обстрілює населені пункти удовж лінії бойового зіткнення та укріплення українських військових. Так, учора некерованими авіаційними ракетами окупанти поцілили по Твердохлібовому та території Серебрянського лісництва. По Балці Журавці вдарили з артилерії. Спрямували в бік села 88 безпілотників», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Як зазначають в ОДА, жителі Перевальська в Алчевській громаді скаржаться на фактичну відсутність медичних послуг у місті. Надають їх виключно російським військовим. Заповнена пораненими лікарня не порожніє, тому місцевим жителям там відмовляють. Єдиний вихід отримати лікарську допомогу - одразу їхати до сусідніх міст і домовлятися.

Читайте також: На Луганщині загарбники планують створити народні дружини

«Загарбники обрали метод терору у спілкуванні з населенням Лисичанська. До режиму «привчають» залякуванням – скидами з дронів по мирних жителях, які пересуваються вулицями. Цю схему зрозуміли спочатку місцеві, а потім навіть російські пропагандисти, які вже майже не реагують на ці дешеві постановки військових РФ», - підкреслили в обладміністрації.

Атакували росіяни в бік Макіївки, Греківки, Балки Журавки та в Серебрянському лісі.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни шантажем змушують людей з інвалідністю на захоплених територіях отримувати російські паспорти. За словами Лисогора, до 31 грудня 2025 року людей з інвалідністю, які проиживають у так званій «ЛНР», вони змушують повторно пройти медико-соціальну експертну комісію, яка має підтвердити встановлений раніше діагноз. Допускатимуть до проходження комісії виключно громадян з паспортом РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-