Фундація Зеленської передала 25 «швидких», які працюватимуть у 17 областях

Фундація Зеленської передала 25 «швидких», які працюватимуть у 17 областях

Фото
Укрінформ
Фундація Олени Зеленської передала центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України 25 автомобілів швидкої допомоги, які працюватимуть у 17 областях країни.

Про це у Телеграмі повідомила дружина президента Олена Зеленська, передає Укрінформ.

«Фундація (Олени Зеленської - ред.) передала центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України 25 автомобілів швидкої допомоги. Кожен автомобіль оснащений необхідним обладнанням для надання екстреної допомоги. Наприклад, спеціальний блок з апаратом ШВЛ і дефібрилятором дасть лікареві змогу здійснити реанімаційні заходи вже на місці виклику. Передані швидкі мають частково задовольнити нагальну потребу одразу в 17 областях України. Адже на сьогодні було знищено, пошкоджено чи втрачено понад 600 автівок «екстренки», тож, на жаль, потреба в них залишається постійною», - розповіла Зеленська.

Вона подякувала міжнародним донорам за можливість підтримати медиків і медичну інфраструктуру. «Зокрема, передання цих 25 швидких стало можливим завдяки благодійному центру King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre (Королівство Саудівська Аравія)», - зауважила перша леді.

Читайте також: Таллінн передав Україні ще п'ять автомобілів «швидкої»

Разом із командою Фундації вона познайомилася з бригадами одного із центрів екстреної медичної допомоги на Київщині та побачила, як працює система виклику медиків.

За словами першої леді, чотири швидкі із цієї партії вже допомагають рятувати життя на Сумщині. Їх на прохання МОЗ передали раніше, після російської атаки на лікарню в Сумах 28 вересня.

Загалом Фундація Олени Зеленської в межах ініціативи з поповнення автопарку швидких уже передала медикам 77 одиниць спецтранспорту.

Як повідомлялося, під час другого Саміту перших леді та джентльменів у 2022 році вдалося зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги.

Фото: Олена Зеленська / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-