У Чернівцях почали будувати дві багатоповерхівки для переселенців

У Чернівцях почали будувати дві багатоповерхівки для переселенців

Укрінформ
У Чернівцях почали зводити два багатоповерхові будинки для внутрішньо переміщених осіб. Житло на 144 квартири зведуть за 10,5 мільйона євро від ЄС.

Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

"У Чернівцях зведуть багатоповерхівки, де житимуть переселенці. Будівництво виконують у межах проєкту "Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Чернівцях". Будівництво здійснюватиметься за фінансової підтримки Європейського Союзу, який виділив на цей проєкт 10 510 500 євро", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради, з’являться ці будинки на вулиці Богдана Лепкого.

У мерії зазначили, що проєкт реалізується за підтримки програмного менеджера - організації Нефко. Термін дії грантової угоди продовжено до кінця 2025 року.

"Результатом стане введення в експлуатацію двох житлових будинків. Один з будинків передбачає наявність трьох секцій на три та чотири поверхи. Другий – двох секцій по три поверхи. Загалом у житловому комплексі буде 144 квартири: в одному – 96 квартир, в іншому – 48 квартир. У збудованих багатоповерхівках зможе оселитися 615 людей", - зауважують у Чернівецькій міськраді.

Там запевняють, що у кожному житловому будинку в підвалі запроєктовано укриття для жителів. Усі квартири перших поверхів будуть інклюзивними. В ході будівництва запланували реалізувати заходи енергозаощадження. Проєкт передбачає встановлення сонячних панелей. Забезпечення тепловою енергією передбачено від окремо розташованої модульної котельні на біопаливі (пелети).

Читайте також: На Закарпатті відкрили модульне містечко для переселенців

Житлові будинки здадуть в експлуатацію з внутрішніми оздоблювальними роботами, квартири облаштують основними меблями та побутовою технікою. Буде встановлено також системи відеоспостереження, охоронну сигналізацію, електронні ключі та відеодомофон. Чернівецька міська рада за власні кошти повинна під’єднати будинки до комунікацій: водопостачання, водовідведення, електропостачання, опалення.

Наразі контракт на будівництво виконується генеральним підрядником ТОВ "Арт буд сервіс". Дозволи на виконання будівельних робіт отримали 26 липня 2024 року. Будівельні роботи розпочали.

Термін будівництва – 9,5 місяців.

Як повідомлялося, на Закарпатті відкрили модульне містечко для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-