Модульні клініки «первинки» встановили ще у двох селах на Харківщині та Чернігівщині

Модульні клініки «первинки» встановили ще у двох селах на Харківщині та Чернігівщині

Фото
Укрінформ
У с.Високопілля Харківської області та у с. Чемер на Чернігівщині встановили модульні клініки первинної медичної допомоги.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Зазначається, що амбулаторії обладнані генераторами для безперебійного електроживлення, тож можуть працювати в умовах аварійних відключень.

У модульній клініці у Високопіллі прийматиме один лікар. Медзаклад обслуговуватиме понад 1400 мешканців регіону, з них 215 – це діти, а також понад 1300 осіб зі статусом ВПО. «Пропускна здатність» клініки – 45 пацієнтів на тиждень.

У Чемерській сільській лікарській амбулаторії загальної практики сімейної медицини працюватимуть два лікарі, вона обслуговуватиме понад 3200 пацієнтів громади.

“Завдяки встановленню модульних клінік «первинки» пацієнти матимуть безперешкодний доступ до необхідного лікування. Це рішення є тимчасовим, однак воно здатне оперативно та ефективно розвʼязати нагальні питання доступності медичної допомоги вже зараз”, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: На Харківщині відкрили модульну амбулаторію замість зруйнованої росіянами

Він наголосив, що від початку війни Росія пошкодила 1673 об’єкти медзакладів та ще 223 зруйнувала повністю. МОЗ разом із ВООЗ та іншими партнерами працює над тим, аби українці мали доступ до медичних послуг, зокрема і на первинному рівні. Особливий акцент робиться на тих територіях, які були деокуповані та найбільше постраждали від війни.

Як повідомлялося, раніше було встановлено 24 модульні заклади на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, Миколаївщині, Чернігівщині та Донеччині. Фінансову підтримку проєкту надав Генеральний директорат Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO).

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-