На Київщині запрацювала «Мобільна служба підтримки» для ветеранів війни та їхніх близьких

На Київщині запрацювала «Мобільна служба підтримки» для ветеранів війни та їхніх близьких

Фото
Укрінформ
У Київській області почала працювати мобільна служба підтримки для ветеранів війни та їхні родини, а також члени сімей загиблих і зниклих безвісти.

Про це повідомляє Укрінформ.

«У складі мобільної команди: юрист, психолог та соцпрацівник, які їздитимуть по всіх громадах Київської області та безкоштовно надаватимуть консультації», - розповіли у благодійному фонді «Волонтерське об’єднання «Веста», який є засновником ініціативи.

У волонтерському об’єднанні зазначили, що органи місцевого самоврядування не завжди можуть впоратись з кількістю запитів і не можуть покрити всі потреби.

«Наприклад, у Київській області проживає велика кількість родин захисників, які знаходяться у стані підвищеного стресу та мають потребу в підтримці, що викликає значні емоційні труднощі та дискомфорт. Загалом такі родини становлять приблизно 30% населення області. Також самі ветерани війни, які проживають та перебувають на лікуванні в Київській області, й родини загиблих воїнів, відсоток яких наразі неможливо розрахувати, бо ці дані закриті. Це величезна кількість людей, які потребують допомоги і не завжди знають, куди звернутися», - зазначили у ВО «Веста».

Зокрема, у фахівців «Мобільної служби підтримки» можна буде отримати відповіді та чіткі інструкції щодо:

  • Проходження військово-лікарських комісій та медико-соціальної експертизи. Оформлення статусів і виплат, одноразової грошової допомоги та інші юридичні питання.
  • Емоційних станів (з чим може стикатися ветеран/ка після повернення), самоідентифікації, психологічної підтримки та психоедукації.
  • Пошук реалізації після звільнення, можливості для розвитку власної справи, можливості для проходження реабілітації та інше.
  • Проведення лекцій та тренінгів для близьких ветеранів та представників громад на теми комунікації, створення груп підтримки у власних громадах, юридичні та психологічні теми.
Читайте також: У Києві представили мобільний застосунок для українських захисників «Компас Ветерана»

Ініціатива «Мобільна служба підтримки»: послуги для ветеранів війни та їхніх близьких» реалізується в рамках проєкту GIZ Ukraine «Ґендерно-чутливі підходи до ментального здоров'я та психосоціальної підтримки в Україні», що фінансується урядом Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів України започатковує спортивні змагання з кросфіту й кіберспорту «Ігри Ветеранів», реєстрація для участі триватиме по 27 жовтня.

Фото: ВО «Веста»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-