СБУ викрила схему ухилення від мобілізації у Кропивницькому

СБУ викрила схему ухилення від мобілізації у Кропивницькому

Укрінформ
Служба безпеки ліквідувала у Кропивницькому чергову корупційну схему ухилення від мобілізації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління Служби безпеки України у Кіровоградській області, передає Укрінформ.

"Оборудку організували співробітниці Київського Фахового коледжу бізнесу та аналітики Національної академії статистики, обліку та аудиту. За даними слідства, колишня співробітниця та керівниця одного з відділів академії на системній основі вимагали хабарі у чоловіків призовного віку за фіктивний вступ на денний стаціонар з метою отримання відстрочки від призову на військову службу до лав ЗСУ. Вартість таких «послуг» становила близько 100 000 грн з одного клієнта", - йдеться у повідомленні.

Оперативники СБУ затримали ексспівробітницю академії на гарячому під час отримання першої частини хабаря та видачі ухилянту документів про його зарахування на навчання.

Під час обшуків у фігурантки вилучили мобільний телефон, гроші та списки студентів очної форми навчання академії. Фігурантці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Києві та Херсоні затримали адвокатів і посадовців ТЦК, які бронювали й «списували» ухилянтів

Заходи з викриття злочинної схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ГУНП в області за процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України нейтралізувала масштабне злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на схемах для ухилянтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-