Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи

Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи

Укрінформ
Служба безпеки України і Національна поліція затримали двох агентів російських спецслужб, які вчиняли підпали автомобілів Збройних сил України та об’єктів Укрзалізниці у Дніпрі і Слов’янську Донецької області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За виконання завдань росіяни обіцяли фігурантам гроші.

У Дніпрі правоохоронці по гарячих слідах затримали 32-річного містянина, який підпалив військовий мультівен і дві релейні шафи, що відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці.

У Слов’янську затримали 20-річного наркозалежного, який хотів швидко заробити на дозу у Телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ РФ і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За його вказівкою фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті.

Читайте також: СБУ викрила ще п'ятьох російських диверсантів, які вчиняли підпали на Київщині та в Одесі

Слідчі повідомили обом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Злочинні дії фігуранта з Дніпра додатково кваліфікували за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) і ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові затримали двох підлітків за спробу підпалу трансформаторної підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-