Синєгубов: На Харківщині 20% об'єктів теплопостачання - автономні

Синєгубов: На Харківщині 20% об'єктів теплопостачання - автономні

Укрінформ
У Харківській області 20% об'єктів теплопостачання автономні, децентралізацію системи опалення продовжують.

Про це повідомив у телеефірі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"З технічної точки зору і Харків, і область на 100% готові до опалювального сезону (окрім територій, де тривають бої та обстрілами знищено інфраструктуру, - ред.). Однак чергова атака показала, що в нас було аварійне відключення електроенергії в Харкові – це ускладнює проведення опалювального сезону”, - сказав Синєгубов.

Водночас, за його даними, триває робота над децентралізацією системи опалення: наразі 20% об'єктів теплопостачання автономні, вони зможуть продовжити роботу в разі відсутності електроенергії.

Читайте також: Україна готується до опалювального сезону

Зараз у Харкові електропостачання після нічної атаки РФ повністю відновлене.

Начальник ОВА також повідомив, що на Харківщині підготували 913 пунктів незламності, більше 100 з них уже відкриті, інші будуть відкривати у випадку надзвичайної ситуації, і вони працюватимуть 24/7.

Як повідомлялося, за даними ОВА, у зв'язку з пошкодженнями енергетичного обладнання ТЕЦ та ТЕС, спричинених ударами РФ, зараз проводяться роботи з тепло- та енергозабезпечення споживачів міста Харків, селища Слобожанське Чугуївського району, селищ Пісочин і Солоницівка та села Подвірки Харківського району. Для реалізації цих робіт із резервного фонду державного бюджету передбачено 2,5 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-