На Харківщині затримали студента за підозрою у зґвалтуванні та спробі вбивства 15-річної дівчини

На Харківщині затримали студента за підозрою у зґвалтуванні та спробі вбивства 15-річної дівчини

Фото
Укрінформ
На Харківщині затримали студента за підозрою у зґвалтуванні та спробі вбивства 15-річної дівчини, вона перебуває у реанімації у вкрай тяжкому стані.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ. 

За інформацією слідства, дівчина відмовила хлопцю у близькості, за що він ударив її кілька разів цеглиною, непритомною зґвалтував і спробував спалити.

“Ця дика історія - про підлітків. Дівчині 15, хлопцю 17, він першокурсник коледжу. В спільній компанії вони святкували день народження в сусідньому селі, випивали. А потім друзі підвезли обох додому, висадили на перехресті. Далі вони пішли пішки і біля свого будинку парубок попросив допомогти йому відчинити двері, заманив дівчину додому та почав чіплятися”, - розповів Болвінов.

За його даними, після побиття та зґвалтування хлопець спробував задушити дівчину, а потім на городі облив її дизельним паливом і підпалив.

“Йшов дощ, запальничка не хотіла працювати, довелося йти за сірниками. Врешті одяг на дівчині зайнявся. Він не став чекати, поки тіло згорить, – пішов в дім, перевдягнувся, сховав свої речі за тумбочку та міцно заснув. Розбудили його вже крики сусідів. Дівчину на землі, від якої йде дим, побачив чоловік з сусідньої ділянки, коли вийшов в туалет. Він одразу впізнав школярку, покликав її матір. Саме дощ і врятував життя – він не загасив полум’я повністю, але й не дав дитині згоріти”, - зазначив керівник слідчого управління.

Хлопця затримали та повідомили про підозру. За спробу жорстокого вбивства, поєднаного із зґвалтуванням він може отримати довічне ув'язнення. 22 жовтня суд обиратиме йому запобіжний захід, правоохоронці клопотатимуть про тримання під вартою без права на заставу.

“Хлопець не може пояснити, навіщо таке зробив. Він розповів всі деталі, але пояснення звірячої жорстокості немає. В ту ніч вдома нікого не було, тому що парубок живе вдвох з батьком, той був на нічній зміні, працює охоронцем. Матір покинула родину, коли хлопцю було сім років. Це було травмою, кажуть родичі. А на початку російського вторгнення він пережив окупацію, і це теж вплинуло на психіку, вважає батько. Агресію хлопець проявляв і раніше, у власній родині – одного разу вдарив скляною пляшкою по голові власну бабусю”, - розповів Болвінов.

Читайте також: У Харкові передали до суду справу про вбивство балетмейстерки театру

За його інформацією, потерпіла – у дуже тяжкому стані в реанімації.

“Дівчинка обгоріла та отримала важкі травми, медики намагаються врятувати. Вона найстарша в багатодітній родині, батько помер. Мама виховує її та трьох молодших братів сама”, - повідомив керівник слідчого управління.

Як повідомлялося, колишньому вчителю фізкультури повідомили про підозру у зґвалтуванні та розбещенні хлопчиків у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-