У Рівненській обласній прокуратурі заперечили, що їхній керівник отримує пенсію за інвалідністю

У Рівненській обласній прокуратурі заперечили, що їхній керівник отримує пенсію за інвалідністю

Укрінформ
У Рівненській обласній прокуратурі заявили, що її керівник Андрій Рудницький не має групи інвалідності, а пенсію отримує за вислугою років.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Рівненську обласну прокуратуру.

«З огляду на широкий резонанс та численні маніпулятивні публікації в медіа та соцмережах повідомляємо, що керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький не має і ніколи не мав групи інвалідності», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що пенсію він отримує за вислугою років.

Читайте також: У Харківській облпрокуратурі заявили, що всі її керівники отримують пенсії - але не за інвалідністю

Як зазначається, загалом в органах Рівненської обласної прокуратури працює 288 працівників, з них 197 прокурорів, 60 держслужбовців та 31 робітник. Серед усього колективу є вісім людей з інвалідністю - шість прокурорів, держслужбовець та робітниця. У прокуратурі акцентують, що один із прокурорів є людиною з інвалідністю з дитинства, інший отримав поранення під час захисту батьківщини, яке стало підставою для отримання групи інвалідності, інші чотири мають такий статус через захворювання.

Щодо пенсіонерів, то, відповідно до закону, виплати за вислугою років отримують 29 прокурорів, додали в прокуратурі. Там також запевнили, що відкриті до перевірок і вже надали всі необхідні документи Офісу генерального прокурора.

Раніше ЗМІ повідомили, що 51-річний керівник Рівненської прокуратури Андрій Рудницький нібито отримує понад 400 тис. грн пенсії по інвалідності.

Як повідомляв Укрінформ, днями у ЗМІ з'явилася інформація про те, що пів сотні прокурорів у Хмельницькій області упродовж останніх років отримали групи інвалідності.

Генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення відповідного службового розслідування.

Фото: rivnenews.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-