Оголосили підозри трьом військовим РФ, які на Чернігівщині вчинили насильство над жінкою

Оголосили підозри трьом військовим РФ, які на Чернігівщині вчинили насильство над жінкою

Укрінформ
Правоохоронці встановили особи і оголосили про підозри трьом російським військовослужбовцям, які у березні 2022 року в селі Ягідне Чернігівської області жорстоко поводилися і вчинили сексуальне насильство над жінкою.

Про це повідомила Національна поліція України, передає Укрінформ.

Слідство встановило, що троє мешканців Республіки Тива Російської Федерації віком 37, 30 і 28 років у складі контингенту військ РФ у березні 2022 року перебували в с. Ягідне Чернігівського району Чернігівської області.

На початку березня вони здійснили незаконне затримання цивільної жінки, нібито підозрюючи її у співпраці зі Збройними силами України, відвели її до одного з будинків у селі Ягідному, жорстоко побили, примусили роздягнутися і вчинили сексуальне насильство над нею.

Далі росіяни перевели жінку до так званого "підвалу смерті" у школі с. Ягідне. Там вони повторили злочинні дії щодо потерпілої, вигнавши з одного із приміщень усіх цивільних, які перебували всередині.

Читайте також: В Україні зафіксували понад 320 випадків сексуального насильства, пов’язаного з війною

Слідчі оголосили усім трьом російським військовим про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Нацполіції України повідомили про підозру дев’ятьом жителям Донецької області, які за вказівкою росіян катували українців на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-